Vastgoed & huur

Advocaat vastgoedrecht en advocaat huurrecht

Als advocaat vastgoedrecht en advocaat huurrecht adviseren wij u als ondernemer bij vragen en problemen over bouwrecht, koop en verkoop van bedrijfsonroerend goed en huurcontracten. Ook kunnen wij uw overeenkomsten opstellen of beoordelen. Wij zijn als advocaten op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van vastgoedrecht en huurrecht. Hierdoor kunnen we snel en doelgericht werken aan een uitkomst op maat. Een procedure voeren we – indien nodig – ook voor u.

In geen enkel ander specialisme is er sprake van zoveel samenwerkende partijen met elk hun eigen belangen. Een veel gevraagde dienst aan onze advocaten voor vastgoed is het opstellen van juridische documenten omtrent huur en verhuur van bedrijfsruimten. Ook het oplossen van conflicten tussen huurder en verhuurder is voor ons dagelijks werk.

Gespecialiseerde advocaten

Advocaat vastgoedrecht en huurrecht: hoe herkent u een expert?

 • Bij een vakkundig advocatenkantoor voor vastgoedrecht, zijn de advocaten gespecialiseerd. Dit wil zeggen dat ze werken in niet meer dan twee juridische vakgebieden;
 • Een goede advocaat huurrecht heeft zakelijk inzicht, zodat hij uw ondernemersbelangen begrijpt;
 • Een goede advocaat legt juridische regels en wetten begrijpelijk uit;
 • Een expert komt snel tot de juiste oplossingen voor uw uitdaging.

Kennismaken

Advocatenkantoor vastgoed- en huurrecht gespecialiseerd in bedrijfsruimten

Op zoek naar een advocaat gespecialiseerd in onroerend goed? Onze expertise ligt hierbij op de volgende vlakken:

 • Opstellen van huurcontracten of deze beoordelen op juridische juistheid
 • Het opstellen van algemene bepalingen of deze beoordelen op juistheid. Algemene bepalingen bevatten vaak tot meer dan 27 hoofdstukken, die op hun beurt ook weer zo’n 10 subpunten kunnen bevatten. Niet verbazend dus dat niet juist opgestelde bepalingen tot grote discussies kunnen leiden.
 • Conflicten tussen partijen tijdens de bouw, zoals beleggers, banken en aannemers oplossen
 • Conflicten oplossen met niet-betalende debiteuren
 • De afhandeling van incasso trajecten
 • Het voortijdig beëindigen van een huurovereenkomst en ontruiming
 • Conflicten tussen ondernemers en pandeigenaren oplossen, zoals over onderhoudsverplichtingen of huurverhogingen
 • Appartementsrechten bij splitsing van een pand
 • Conflicten of vragen over erfpacht

Een advocaat huurrecht wordt ook wel een advocaat contractenrecht bij uw huurpand genoemd. Voor een kooppand kunt u terecht bij een advocaat vastgoedrecht.

Advocatenkantoor gespecialiseerd in vastgoedrecht

Ook al heeft de overheid recentelijk stappen gezet om het vastgoedrecht eenvoudiger te maken door wetten te versimpelen, het blijft vakwerk. Voor uw beeldvorming: waar de omgevingswet voorheen uit 5000 artikelen bestond, is deze nu gebundeld tot 350 wetsartikelen (bron: Rijksoverheid). De overheid stelt dat het zo eenvoudiger is geworden ruimtelijke projecten te starten. Eenvoudiger? Ja, dat zeker! Maar echt eenvoudig? U mag het zeggen!

Met name in de bouwpraktijk leiden vaststellingscontracten nogal eens tot procedures. Zorgvuldige, concrete, en voornamelijk begrijpelijke formuleringen kunnen dit voorkomen. Deze kwaliteitseis geldt voor al onze vastgoedcontracten. Als vastgoedrecht advocaat moet je dus van goeden huize komen om die meerwaarde te kunnen bieden waar u, als ondernemer in onroerend goed, recht op heeft. En om u producten te kunnen leveren waar u op kunt vertrouwen. Wij begrijpen uw zorgen: een blunder op dit vlak kan immers het einde van uw onderneming betekenen.

Gratis kennismakingsgesprek

Advocatenkantoor huurrecht: juridisch advies voor uw bedrijfsruimten

Als ondernemer met een winkel of horecagelegenheid is het pand een onmisbaar onderdeel van de onderneming. Afspraken tussen huurder en verhuurder van bedrijfsruimten (in de zin van winkelruimten) worden aangegaan voor een periode van 10 jaar. Dat er in de loop van deze tijd een hoop kan veranderen wat invloed kan hebben op de huurovereenkomst hoeven we u niet te vertellen. De wetten omtrent huurrecht zijn gecompliceerd en er blijkt veel onduidelijkheid over te bestaan. Sluitende juridische afspraken met elkaar maken en deze vastleggen in gedegen huurcontracten, behoedt u voor latere problemen. Bovendien kan het u ook voordeel opleveren: een advocaat huurrecht kent de regels op zijn duimpje en weet dus ook hoe hij ermee kan spelen, bijvoorbeeld bij het opstellen van de huurovereenkomst en het kiezen of bewerken van de daarbij behorende algemene voorwaarden.

Vaak zijn het niet de regels op zich die tot problemen leiden, maar onduidelijkheden over de rechten en plichten bij de huurder of verhuurder. Bij aanvang van de huurovereenkomst sluitende afspraken met elkaar maken, kan een hoop problemen voorkomen. Voor een advocaat huurrecht in Eindhoven heeft het wetboek, en zijn mazen, geen geheimen. Hier kunt u uw voordeel mee doen.

Claassen Advocaten: het advocatenkantoor voor uw bedrijfspand?

Bij Claassen Advocaten zijn 2 advocaten werkzaam die zich gespecialiseerd hebben in vastgoed- en huurrecht, gekoppeld aan ondernemersrecht. Onze vakkennis is gebaseerd op ruim 50 jaar ervaring, welke met zorg wordt overgedragen binnen onze expertteams. In de vastgoedmarkt wijzigen de wetten regelmatig; wij zorgen ervoor dat onze vakkennis altijd up-to-date is.

Als advocatenkantoor gespecialiseerd in vastgoedrecht en huurrecht, begrijpen wij uw zorgen: uw zaak moet draaien, en daar kunt u geen slopende juridische vraagstukken bij gebruiken! Elke seconde kan immers geld kosten. Samen met u bepalen wij de strategie. Hierbij wegen we uw bedrijfsbelangen, de juridische haalbaarheid en de kosten tegen elkaar af. Wij zijn pas tevreden indien u volledig begrijpt aan welke zaken u zich committeert en u met een goed gevoel ons kantoor weer verlaat. Geen poespas, gewoon goede afspraken.

Twijfelt u nog hoe u kunt profiteren van de inzet van een van onze gespecialiseerde advocaten? Of wilt u persoonlijk advies? Dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen voor een eerlijk adviesgesprek over de mogelijkheden en kosten in uw situatie. Ons werkgebied strekt zich uit in een straal van 30 km. rondom Eindhoven, met klanten uit zowel Overloon, Horst en Helden. Maar ook buiten deze regio geven wij graag advies. Want dat is waar Claassen Advocaten voor staat: gewoon betrokken.

Leg uw vraag aan ons voor

Wij geven binnen 1 werkdag reactie

Neem contact op

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08:45 -17:15
Openingstijden gedurende Coronacrisis

Bezoekadres

Vondellaan 12
5611 NX Eindhoven
Route

Claassen Advocaten