Personen- en familierecht

Een familierecht advocaat in Eindhoven die er is voor u én uw gezin

Omgangsrecht, co-ouderschap en alimentatie… allemaal zaken waarvan u bij het aangaan van uw huwelijk hoopte dat ze voor altijd een ver-van-uw-bed show zouden blijven. Evenals om tafel met een familierecht advocaat. Maar nu u en uw partner daadwerkelijk besloten hebben tot een echtscheiding, geven deze woorden u slapeloze nachten. Want hoe maak je goede zakelijke afspraken over jullie dierbaarste bezit: jullie kinderen?

Bij een scheiding komt er veel op u af. Als advocaat familierecht in Eindhoven helpen wij u om orde in de chaos te scheppen en uw vragen en problemen af te bakenen tot overzichtelijke stukjes. U kunt bij ons terecht voor onder andere echtscheiding mediation, ouderschapsplan, partneralimentatie en verdeling van gemeenschap van goederen.

Stel je vraagGespecialiseerde advocaten

Onze familierecht advocaten helpen u bij…

Bij onze advocaten personen- en familierecht kunt u terecht voor onder meer:

Ook voor ondernemers hebben wij de juiste expertise in huis om privésituaties juridisch passend te regelen.

Gratis kennismakingsgesprek

Personen- en familierechtadvocaten

De bepalende factor voor de wijze waarop de scheiding gaat verlopen, is of uw partner en u nog het vermogen hebben om met elkaar in een ruimte te kunnen verblijven. Er dient namelijk hoe dan ook een verzoek tot scheiding ingediend te worden bij de rechter. Hiervoor heeft u de hulp nodig van een echtscheidingsadvocaat. Het verzoekschrift dient juridisch juiste afspraken te bevatten over uw ouderschap, de alimentatie en de verdeling van uw bezittingen. U kunt het verzoek samen indienen of alleen. Als u het verzoek alleen indient, moet u in ieder geval geprobeerd hebben het samen eens te worden over een ouderschapsplan. Pas hierna kan de rechter uw huwelijk ontbinden. Een goede advocaat familierecht zal u helpen het verzoek zo snel en efficiënt als mogelijk bij de rechter in te dienen.

Verschillende soorten echtscheiding

Wij verdiepen ons als familierecht advocaten in Eindhoven altijd in wat u nodig heeft en aan kunt, zowel emotioneel als financieel. U kunt terecht voor juridische bijstand, advies en procederen bij onze personen- en familierechtadvocaten. Er zijn verschillende mogelijkheden hoe de echtscheiding kan verlopen:

  • Hoe meer afspraken u zelf al samen hebt gemaakt, hoe minder uren de advocaat hoeft te maken. Mediation door uw gezamenlijke advocaat is dan voor u de aangewezen methode voor uw scheiding.
  • Kunt u nog wel met elkaar in een ruimte verblijven, maar verschilt u op enkele punten te erg van mening? Een overlegscheiding, waarbij u beiden uw eigen advocaat heeft en een gezamenlijke coach, kan u een gang naar de rechter besparen.
  • Kunt u door de omstandigheden zeker niet meer met elkaar in een ruimte verblijven? Dan nemen jullie beiden een eigen advocaat, die voor jullie in overleg met elkaar gaan.
  • Komen jullie er toch niet uit? Dan zorgt uw advocaat voor de verdediging van uw standpunten in de rechtbank.

Onze visie op echtscheiding

In onze visie heeft overleg bij echtscheiding de voorkeur. In dat geval liggen mediation en overlegscheiding voor de hand. Is dat geen optie voor u, dan zullen wij als familierecht advocaat altijd streven naar een vorm van overleg met uw ex-partner. Onze ervaring leert namelijk dat een gezamenlijke afwikkeling van uw echtscheiding meer toekomstbestendig is en het belang van uw eventuele kinderen dient.

Bij echtscheidingen verwachten rechters dat ex-partners hun conflicten samen oplossen. Zo zijn ouders bij echtscheidingen verplicht een ouderschapsplan te overleggen. Is dit plan niet door beide ouders ondertekend, dan moeten zij dit in een aparte rechtszitting verantwoorden. Een vervolg hierop is vaak verplichte mediation.

Mediation

Bij mediation proberen u en uw partner buiten de rechter om tot een oplossing te komen, met onze advocaat in de rol van mediator. Door onze transparante prijsstelling weet u direct waar u aan toe bent bij mediation. Vooral wanneer u kinderen heeft, biedt mediation uitkomst, bijvoorbeeld bij het maken van het ouderschapsplan. Lees hier meer over mediation bij echtscheiding.

Overlegscheiding

Samen met onze advocaat gespecialiseerd in overlegscheiding (collaborative divorce) regelt u uw scheiding zonder inmenging van de rechter. Anders dan bij mediation heeft zowel u als uw partner een eigen advocaat. U krijgt daarnaast beiden begeleiding van een gezamenlijke coach; deze is ook procesbegeleider van het hele team.

Kennismaken met onze advocaten Personen- en familierecht

Heeft u juridisch advies nodig? Neemt u contact op met ons kantoor in Eindhoven voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een van onze advocaten.

Gratis kennismakingsgesprek

 

Nieuwsberichten over Personen en familie recht

“Naast een manier van echtscheiden die bij uw situatie past, is het ook belangrijk een advocatenkantoor te kiezen dat bij u past.”

Claassen Advocaten: het advocatenkantoor voor uw echtscheiding?

Naast een manier van echtscheiden die bij uw situatie past, is het ook belangrijk een advocatenkantoor te kiezen dat bij u past. Bij Claassen Advocaten zijn we…

  • …jong van geest, rijk aan ervaring. Onze medewerkers hebben stuk voor stuk jarenlange ervaring als advocaat familierecht en voelen aan wat u nodig heeft. Qua afspraken, maar ook qua betrokkenheid. Als ervaren advocaat gespecialiseerd in familierecht met verstand van juridische zaken treden wij tijdens uw echtscheiding op als uw raadgever en adviseur.
  • …een advocatenkantoor met advocaten gespecialiseerd in echtscheiding. Bij Claassen advocaten zijn 3 advocaten werkzaam die lid zijn van de vFAS (vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators), een door de Orde van Advocaten erkende specialistenvereniging op het gebied van echtscheiding, alimentatie en familierecht.
  • …pas tevreden wanneer uw belangen en die van uw minderjarige kinderen veilig zijn gesteld.
  • …betrouwbaar, modern en eerlijk: althans, zo worden wij door onze klanten omschreven. Tijdig advies inwinnen bij een juridisch probleem kan een langdurend conflict met steeds verder oplopende emoties of zelfs een escalatie vaak helpen voorkomen.
  • …helder en begrijpelijk. Juridisch geschreven stukken zijn soms onvermijdelijk, maar deze vertalen we als advocaten voor u altijd naar begrijpelijke taal.

Kennismaking met een van onze familierecht advocaten in Eindhoven

Twijfelt u nog welk soort echtscheiding het best bij u en uw situatie past? U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen voor een eerlijk adviesgesprek over de mogelijkheden en kosten in uw situatie.

Ons werkgebied strekt zich uit in een straal van 30 km. rondom Eindhoven, met klanten uit zowel Tilburg, Sint Oedenrode als Deurne.  Maar ook buiten deze regio geven wij graag advies. Want dat is waar Claassen Advocaten voor staat: gewoon betrokken.

Gratis kennismakingsgesprek

REVIEW: ‘Gewoon betrokken’, een slogan die dit kantoor met recht mag voeren.
Vanaf het begin had ik de indruk dat Mw. van Beukering iemand was die mij kon helpen. Het dossier was altijd compleet wat geleid heeft tot duidelijke opties en mogelijke vervolgstappen. Daarna heeft ze mij voldoende zelfvertrouwen gegeven om de zaak door te zetten tot in de rechtszaal. Uiteindelijk stond er een advocaat naast me die rustig reageerde op de dingen die er toe deden!
Joan uit Someren

Nieuwsberichten

Charlotte van Beukering-Michielsen

Sacha Ruijs-Kreté

Sacha Ruijs-Kreté

Annemarie Broers

Laura Warbroek

Leg uw vraag aan ons voor

Wij geven binnen 1 werkdag reactie

Neem contact op

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08:45 -17:15
Openingstijden gedurende Coronacrisis

Bezoekadres

Vondellaan 12
5611 NX Eindhoven
Route

Claassen Advocaten