Personen- en familierecht

Advocaten gespecialiseerd in personen- en familierecht

Als advocaten gespecialiseerd in personen- en familierecht staan wij u graag bij, bijvoorbeeld wanneer u gaat samenwonen of trouwen, om uw (echt)scheiding te regelen, of bij uw vragen over geboorte en afstamming. U kunt ons inschakelen voor mediation, overlegscheiding en als uw eigen advocaat. Ook voor ondernemers hebben wij de juiste expertise in huis om privésituaties juridisch passend te regelen.

Stel je vraagGespecialiseerde advocaten

U kunt bij ons terecht voor:

Bij onze advocaten personen- en familierecht kunt u terecht voor onder meer:

 • (Echt)scheidingsmediation
 • Overlegscheiding
 • Partneralimentatie
 • Ouderschapsplan
 • Gezag
 • Hoofdverblijf kinderen
 • Zorg en opvoedingstaken
 • Kosten kinderen
 • Kinderalimentatie
 • Afwikkeling huwelijkse voorwaarden
 • Verdeling gemeenschap van goederen
 • Verdeling van pensioen

Ook voor ondernemers hebben wij de juiste expertise in huis om privésituaties juridisch passend te regelen.

Personen- en familierechtadvocaten

Als personen- en familierecht advocaten beseffen wij dat persoonlijke gebeurtenissen emotioneel ingrijpend zijn. Juridische procedures doen daar nog een schepje bovenop. Wij verdiepen ons als advocaten daarom altijd in wat u nodig heeft en aankunt, zowel emotioneel als financieel. U kunt terecht voor juridische bijstand, advies en procederen bij onze personen- en familierechtadvocaten.

Overlegscheiding

Samen met onze advocaat gespecialiseerd in overlegscheiding (collaborative divorce) regelt u uw scheiding zonder inmenging van de rechter. Anders dan bij mediation heeft zowel u als uw partner een eigen advocaat. U krijgt daarnaast beiden begeleiding van een gezamenlijke coach; deze is ook procesbegeleider van het hele team.

Uw eigen (echt)scheidingsadvocaat

Wanneer zowel u als uw partner elk uw eigen (echt)scheidingsadvocaat inschakelt, staan wij u graag bij. Bij een scheiding komt er veel op u af. Als scheidingsadvocaten helpen wij u om orde in de chaos te scheppen en uw vragen en problemen af te bakenen tot overzichtelijke stukjes. Juridisch geschreven stukken zijn soms onvermijdelijk, maar deze vertalen we als advocaten voor u altijd naar begrijpelijke taal.

Onze visie op echtscheiding

In onze visie heeft overleg bij echtscheiding de voorkeur. In dat geval liggen mediation en overlegscheiding voor de hand. Is dat geen optie voor u, dan zullen wij als echtscheidingsadvocaten altijd streven naar een vorm van overleg met uw ex-partner. Onze ervaring leert namelijk dat een gezamenlijke afwikkeling van uw echtscheiding meer toekomstbestendig is en het belang van uw eventuele kinderen dient, die een vader en moeder hebben en moeten houden. Ook merken we dat rechtbanken mede om die reden steeds meer aansturen op mediation en overleg bij echtscheiding.

Echtscheiding: conflicten samen oplossen

Bij echtscheidingen verwachten rechters dat ex-partners hun conflicten samen oplossen. Zo zijn ouders bij echtscheidingen verplicht een ouderschapsplan te overleggen. Is dit plan niet door beide ouders ondertekend, dan moeten zij dit in een aparte rechtszitting verantwoorden. Een vervolg hierop is vaak verplichte mediation. Daarom is het zo belangrijk om al bij de start van een echtscheiding in gesprek te gaan met uw ex-partner. Ook al is dit niet altijd makkelijk, u komt elkaar in het echtscheidingstraject sowieso tegen.

Mediation

Bij mediation proberen u en uw partner buiten de rechter om tot een oplossing te komen, met onze advocaat in de rol van mediator. In onze visie heeft overleg de voorkeur bij echtscheiding. Door onze transparante prijsstelling weet u direct waar u aan toe bent bij mediation. Vooral wanneer u kinderen heeft, biedt mediation uitkomst, bijvoorbeeld bij het maken van het ouderschapsplan. Bij voorhuwelijkse mediation adviseren wij u en uw partner over de betekenis en gevolgen van een samenlevingscontract of de huwelijkse voorwaarden die u wilt aangaan. Juist als u ondernemer bent, adviseren wij voorhuwelijkse mediation.

Echtscheiding en mediation

Kiest u voor echtscheiding via mediation, dan gaan we er vanuit dat er een bepaalde wil is om met uw ex-partner te praten. Wij begrijpen echter dat bij de start van een scheiding emoties hoog op kunnen lopen en uw eerste voorkeur niet uitgaat naar mediation. Welke keuze u ook maakt: als advocaten en advocaten-mediators binnen het personen- en familierecht bekijken wij altijd de mogelijkheid van overleg met uw ex-partner. Waarin vindt u elkaar wel? En welke oplossingen zijn er mogelijk? Wij strijden zeker voor uw belangen en  streven ernaar hierbij een gang naar de rechtbank te voorkomen.

Werkwijze bij mediation

In onze werkwijze bij mediation houden wij u een spiegel voor: wat zijn de gevolgen van uw huidige handelen en in hoeverre brengt u dit bij uw doel? Wij begeleiden en stimuleren u in het zien en nemen van verantwoordelijkheid bij de beëindiging van uw huwelijk. Zo heeft u zelf veel meer invloed heeft op mogelijke oplossingen dan bij een gang naar de rechter en zijn er meer oplossingen mogelijk dan die de rechter kan biedenWij begeleiden u om emoties om te zetten naar een zakelijke afwikkeling. Door onze coachende aanpak en onze ervaring bij de rechtbanken met het echtscheidingsproces komen we tot oplossingen waarmee uw scheiding snel verloopt, tegen aanvaardbare kosten.

Kennismaking met onze advocaten personen- en familierecht

Gaat u samenwonen of trouwen, of moet u uw(echt)scheiding regelen? Wilt u een van onze advocaten inschakelen voor mediation, een overlegscheiding of als uw eigen advocaat? Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek op ons kantoor in Eindhoven met een van onze advocaten personen- en familierecht.

Gratis kennismakingsgesprek

Leg uw vraag aan ons voor

Wij geven binnen 1 werkdag reactie

Neem contact op

Info@claassenadvocaten.nl
040 - 244 89 70

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08:45 -17:15

Bezoekadres

Vondellaan 12
5611 NX Eindhoven
Route

Alle specialismen Betrokken & toegankelijk Eerlijk over kans van slagen Alle advocaten zijn gespecialiseerd