Letselschade advocaat

Waarmee kan een letselschade advocaat u helpen?

Bent u slachtoffer van letselschade door een ongeval in het verkeer, op de werkvloer, door een medische fout, of door een ander soort ongeval? En ondervindt u hiervan lichamelijke en financiële gevolgen? En heeft een andere partij schuld aan het ontstaan van het ongeval of de medische fout? Dan is deze partij aansprakelijk voor uw letselschade. Ook wanneer u werkgever bent en uw medewerker slachtoffer is van letselschade, kunt u schade ondervinden. Schakel een letselschade advocaat in om de schade te verhalen.

Bij het zoeken van een advocatenkantoor voor de behandeling voor uw letselschade zaak, is het belangrijk dat u niet over één nacht ijs gaat. Zeker wanneer er een vergoeding moet worden vastgesteld voor uw schade, kan de juiste keuze u duizenden euro’s opleveren. Claassen Advocaten is gespecialiseerd in personenschade en aansprakelijkheid. Onze letselschade advocaten staan u bij met raad en daad in uw letselschadezaak.

Gespecialiseerde advocaten

Materiële of immateriële schade

Er is een onderscheid te maken tussen materiële of immateriële schade. Bij materiële schade kunt u denken aan kosten die u nu heeft bij uw dagelijkse handelingen door uw opgelopen letselschade, zoals kosten voor:

  • Huishoudelijke hulp
  • Medische kosten
  • Aanpassingen van uw vervoermiddel of woning

Immateriële schade wordt onder meer toegekend voor:

  • Ontsierende littekens op zichtbare plaatsen
  • Verdriet en ongemak door blijvende lichamelijke klachten
  • Psychische schade
  • Hinder in het sociale verkeer
  • Geleden pijn tijdens de revalidatie

U kunt zich voorstellen dat het in geld uitdrukken van bovenstaande zaken en het onderhandelen met de tegenpartij om u te laten krijgen waar u recht op heeft, een advocatenkantoor vereist dat gespecialiseerd is in letselschade.

Gratis kennismakingsgesprek

Aansprakelijk stellen arts of schuldige ongeval

Letsel door een ongeval in het verkeer, op de werkvloer, door een medische fout, of door een ander soort ongeval, heeft vaak ingrijpende en langdurige gevolgen. Voor u als slachtoffer, nabestaande of als werkgever. U kunt materiële schade leiden, en mogelijk kan er smartengeld gevorderd worden. Onze advocaten stellen degene die schuldig is aan of verantwoordelijk voor uw ongeval aansprakelijk. Bij een medische fout stellen zij de arts aansprakelijk. De wederpartij is in de meeste gevallen een verzekeringsmaatschappij. Met onze bijstand en expertise weet u zich ervan verzekerd dat de machtsverhoudingen in evenwicht zijn. Procederen kan, maar in onderling overleg is veel mogelijk. U kijkt samen met uw letselschade advocaat naar de situatie.

Letselschade bij overlijden: overlijdensschade

Ook als u door een ongeval of medische fout een naaste heeft verloren, bent u bij ons aan het juiste adres. Het gaat dan om het verhalen van uitvaartkosten en gederfd levensonderhoud. Hierbij kan worden gedacht aan het inkomen waarmee de overledene het gezin onderhield, of in natura de zorg voor de kinderen en/of het huishouden. Slechts enkele naasten komen wettelijk in aanmerking voor vergoeding van deze schade. De berekening ervan is zeer complex. Wij adviseren u graag.

Letselschade voor u als werkgever: loonkostenvordering

Bent u werkgever en is uw werknemer door het letsel tijdelijk of blijvend arbeidsongeschikt geraakt? Dan verhalen wij voor u de nettoloonkosten over de periode dat uw werknemer arbeidsongeschikt is en u verplicht bent het salaris door te betalen. Ook de reïntegratiekosten en onze kosten komen in beginsel voor vergoeding in aanmerking.

Second opinion en rechtsbijstand

Heeft u een al langer lopende letselschadezaak bij een ander advocatenkantoor, dan kunt u ons inschakelen voor een second opinion. Ook uw rechtsbijstandverzekeraar kan ons opdracht geven een second opinion uit te brengen, in het kader van de geschillenregeling. Wij kunnen op verzoek de behandeling van uw zaak overnemen van uw huidige belangenbehartiger.

Kosten van een letselschade advocaat

Als de aansprakelijkheid erkend is, verhalen wij onze kosten meestal volledig op de wederpartij. U voorkomt zo dat u een deel van uw schadevergoeding moet inleveren. Het moet echter wel redelijk zijn dat deze kosten gemaakt zijn. Ook de omvang van de kosten moet redelijk zijn. Sinds 1 januari 2014 kunt u bij ons advocatenkantoor terecht voor een no cure no pay afspraak.

Claassen Advocaten: de letselschade advocaat voor uw zaak?

Het is belangrijk dat u zich laat bijstaan door een advocaat die gespecialiseerd is in personenschade en aansprakelijkheid. Door ons lidmaatschap van de Vereniging voor Letselschadeadvocaten (LSA) en de Vereniging van Advocaten voor Slachtoffers van Personenschade (ASP) bent u verzekerd van kwaliteit expertise. Dit betekent ook dat onze kosten meestal volledig te verhalen zijn op de wederpartij. U voorkomt zo dat u een deel van uw schadevergoeding moet inleveren.

Bij Claassen advocaten zijn onze letselschade experts op het gebied van het verzorgen van juridische processen omtrent zowel inkomensderving, lichamelijke schade en psychische schade. Onze vakkennis is gebaseerd op ruim 50 jaar ervaring, welke met zorg wordt overgedragen binnen onze expertteams. Om onze klanten steeds de beste dienstverlening te kunnen bieden, werken we binnen elk vakgebied op basis van best-practice, aangevuld met moderne inzichten.

Vrijblijvend kennismaken met ons advocatenkantoor

Twijfelt u nog welke soort begeleiding het best bij u en uw situatie past? U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek over de mogelijkheden, kosten en te verwachten opbrengsten in uw situatie. Ons werkgebied strekt zich uit in een straal van 30 km. rondom Eindhoven, met klanten uit zowel Ommel, Bladel als Boekel. Maar ook buiten deze regio geven wij graag advies. Want dat is waar Claassen advocaten voor staat: gewoon betrokken.

Gratis kennismaken

Nieuwsberichten

Leg uw vraag aan ons voor

Wij geven binnen 1 werkdag reactie

Neem contact op

Info@claassenadvocaten.nl
040 - 244 89 70

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08:45 -17:15

Bezoekadres

Vondellaan 12
5611 NX Eindhoven
Route

Alle specialismen Betrokken & toegankelijk Eerlijk over kans van slagen Alle advocaten zijn gespecialiseerd