Letselschade

Letsel door ongeval in verkeer, medische fout of op de werkvloer

Bent u slachtoffer van letsel door een ongeval in het verkeer, op de werkvloer, door een medische fout, of door een ander soort ongeval? Ondervindt u hiervan lichamelijke en financiële gevolgen? En heeft een andere partij schuld aan het ontstaan van het ongeval of de medische fout? Dan is deze partij aansprakelijk voor de schade die u door letsel heeft opgelopen. Ook wanneer u werkgever bent en uw medewerker is slachtoffer van letselschade, kunt u schade ondervinden. Als advocaten gespecialiseerd in personenschade en aansprakelijkheid staan wij u graag bij.

Gespecialiseerde advocaten

Gratis kennismakingsgesprek

  • Heeft u te maken met letselschade als gevolg van een ongeval in het verkeer, op de werkvloer, door een medische misser, of een ander ongeval?
  • Bent u werkgever van iemand met letselschade?
  • Als de aansprakelijkheid erkend is, verhalen wij onze kosten meestal volledig op de wederpartij.

Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek met een van onze letselschadeadvocaten.

Gratis kennismakingsgesprek

Aansprakelijk stellen arts of schuldige ongeval

Letsel door een ongeval in het verkeer, op de werkvloer, door een medische fout, of door een ander soort ongeval, heeft vaak ingrijpende en langdurige gevolgen. Voor u als slachtoffer, nabestaande of als werkgever. U kunt materiële schade leiden, en mogelijk kan er smartengeld gevorderd worden. Onze advocaten stellen degene die schuldig is aan of verantwoordelijk voor uw ongeval aansprakelijk. Bij een medische fout stellen zij de arts aansprakelijk. De wederpartij is in de meeste gevallen een verzekeringsmaatschappij. Met onze bijstand en expertise weet u zich ervan verzekerd dat de machtsverhoudingen in evenwicht zijn. Procederen kan, maar in onderling overleg is veel mogelijk.

Overlijdensschade

Ook als u door een ongeval of medische fout een naaste heeft verloren, bent u bij ons aan het juiste adres. Het gaat dan om het verhalen van uitvaartkosten en gederfd levensonderhoud. Hierbij kan worden gedacht aan het inkomen waarmee de overledene het gezin onderhield, of in natura de zorg voor de kinderen en/of het huishouden. Slechts enkele naasten komen wettelijk in aanmerking voor vergoeding van deze schade. De berekening ervan is zeer complex. Wij adviseren u graag.

Kosten van een letselschadeadvocaat worden meestal vergoed

Als de aansprakelijkheid erkend is, verhalen wij onze kosten meestal volledig op de wederpartij. U voorkomt zo dat u een deel van uw schadevergoeding moet inleveren. Het moet echter wel redelijk zijn dat deze kosten gemaakt zijn. Ook de omvang van de kosten moet redelijk zijn.

Sinds 1 januari 2014 behoort een no cure no pay afspraak met ons ook tot de mogelijkheden.

Advocaten gespecialiseerd in letselschade

Het is belangrijk dat u zich laat bijstaan door een advocaat die gespecialiseerd is in personenschade en aansprakelijkheid. Door ons lidmaatschap van de Vereniging voor Letselschadeadvocaten (LSA) en de Vereniging van Advocaten voor Slachtoffers van Personenschade (ASP) bent u verzekerd van kwaliteit expertise. Dit betekent ook dat onze kosten meestal volledig te verhalen zijn op de wederpartij. U voorkomt zo dat u een deel van uw schadevergoeding moet inleveren.

Loonkostenvordering

Bent u werkgever en is uw werknemer door het letsel tijdelijk of blijvend arbeidsongeschikt geraakt? Dan verhalen wij voor u de nettoloonkosten over de periode dat uw werknemer arbeidsongeschikt is en u verplicht bent het salaris door te betalen. Ook de reïntegratiekosten en onze kosten komen in beginsel voor vergoeding in aanmerking.

Second opinion

Heeft u een al langer lopende letselschadezaak, dan kunt u ons inschakelen voor een second opinion. Ook uw rechtsbijstandverzekeraar kan ons opdracht geven een second opinion uit te brengen, in het kader van de geschillenregeling. Wij kunnen op verzoek de behandeling van uw zaak overnemen van uw huidige belangenbehartiger.

Leg uw vraag aan ons voor

Wij geven binnen 1 werkdag reactie

Neem contact op

Info@claassenadvocaten.nl
040 - 244 89 70

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08:45 -17:15

Bezoekadres

Vondellaan 12
5611 NX Eindhoven
Route

Alle specialismen Betrokken & toegankelijk Eerlijk over kans van slagen Alle advocaten zijn gespecialiseerd