Jeugd

Advocaten gespecialiseerd in jeugdrecht

Als advocaten gespecialiseerd in jeugdrecht treden wij op wanneer u als jeugdzorginstelling de belangen van kinderen behartigt. Bijvoorbeeld als uw instelling zich in juridische procedures of klachtprocedures moet verweren tegen ouders. Ook wanneer uw jeugdzorginstelling verwacht dat nog vele procedures zullen volgen, is totaaloverzicht en afstemming door onze advocaten van groot belang. Ons kantoor heeft op dit terrein een langdurige relatie met stichting Jeugdbescherming Brabant. Onze advocaten gespecialiseerd in jeugdrecht staan ook u graag bij.

Gespecialiseerde advocaten

Kennismaken met onze advocaten

Heeft uw jeugdzorginstelling juridisch advies of ondersteuning nodig bij het behartigen van belangen van minderjarige kinderen?

Neemt u contact op met ons kantoor in Eindhoven voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een van onze jeugdrechtadvocaten.

Gratis kennismakingsgesprek

Advocaten jeugdrecht en kort geding

Als advocaten jeugdrecht staan wij u onder meer bij wanneer ouders van een minderjarige een kort geding tegen uw jeugdzorginstelling aanspannen. Vaak doen ouders dit, omdat er in hun optiek te weinig of te langzaam vooruitgang wordt geboekt, bijvoorbeeld bij het herstellen van de omgang tussen ouder en kind. Ook kan uw jeugdzorginstelling zelf een kort geding aanspannen. Bijvoorbeeld om een minderjarige te beschermen tegen schending van privacy, of omdat u gevaar vreest voor de minderjarige als deze – lopende het hoger beroep – van verblijfplaats zou moeten veranderen.

Jeugdzorginstelling en aansprakelijkheid

Wanneer een (oud-)cliënt uw jeugdzorginstelling aansprakelijk stelt, staat onze advocaat jeugdrecht u bij. Bijvoorbeeld bij een voorlopig getuigenverhoor of een dagvaardingsprocedure. U heeft hierbij ook voordeel van onze expertise op het gebied van aansprakelijkheid en letselschade. Wij houden uiteraard ook nauw contact met de aansprakelijkheidsverzekeraar van uw jeugdzorginstelling.

Werkwijze advocaten jeugdrecht

Onze ervaring als advocaten jeugdrecht is dat medewerkers van een jeugdzorginstelling zich vaak erg betrokken voelen bij de minderjarige. Als de relatie met ouders onder druk staat en er juridische procedures lopen, is het belangrijk dat u hulp krijgt van onze advocaat jeugdrecht die met gepaste afstand uw zaak bekijkt. Vanuit onze kennis van de jeugdzorg en de mogelijkheden vinden wij zoveel mogelijk praktische oplossingen. Mocht dit niet lukken, dan plaatsen wij uw argumenten in een juridisch kader en onderbouwen deze met stukken. Hiermee maken wij als advocaten jeugdrecht zowel voor de ouders als de rechter duidelijk hoe u als jeugdzorginstelling tot uw standpunt gekomen bent.

Leg uw vraag aan ons voor

Wij geven binnen 1 werkdag reactie

Neem contact op

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08:45 -17:15
Openingstijden gedurende Coronacrisis

Bezoekadres

Vondellaan 12
5611 NX Eindhoven
Route

Claassen Advocaten