Arbeid

Arbeidsrechtadvocaten voor werknemers en werkgevers

Onze arbeidsrecht advocaten kunnen u adviseren als werknemer en als werkgever. Op het gebied van arbeidsrecht geldt voor ons maar een credo: daadwerkelijk onze meerwaarde kunnen bewijzen! Als arbeidsrecht specialist zijn wij er hierbij op gericht probleemsituaties te voorkomen en een prettige samenwerking te bevorderen. Of het nu gaat om het aangaan van nieuwe arbeidsovereenkomsten, of het wijzigen of beëindigen van bestaande dienstverbanden: onze experts hebben verstand van zaken.

Belangrijk is dit in een zo vroeg mogelijk stadium te onderkennen. Als werkgever bent u er immers op gespitst onrust op de werkvloer te voorkomen, evenals negatieve publiciteit naar buiten toe. Als werknemer wilt u waardering voor uw inzet, geïnvesteerde tijd en mogelijke verdiensten die u het bedrijf heeft opgeleverd. Een advocatenkantoor gespecialiseerd in arbeidsrecht kan dit voor u verwezenlijken.

Gespecialiseerde advocaten

Advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht voor werknemers en werkgevers

Een arbeidsrecht advocaat staat u als werknemer of werkgever bij, bijvoorbeeld bij:

Arbeidsrecht advocaat voor werknemers

Als arbeidsrecht advocaten adviseren wij u, en bemiddelen en procederen wij voor u wanneer dit noodzakelijk is. Ook treden wij op in ontslag- en ontbindingsprocedures bij het UWV of de kantonrechter. Heeft u als werknemer vragen over (dreigend) ontslag of een andere vraag over arbeidsrecht? U kunt hiervoor vrijblijvend terecht bij onze advocaten tijdens ons ontslagspreekuur: elke woensdag van 9:30 – 12:30 uur op ons kantoor in Eindhoven. Leest u meer over de werkwijze van dit spreekuur.

Een aantal voorbeeldzaken

Claassen Advocaten kan het verschil maken in bijvoorbeeld een van de volgende zaken:

 • Reorganisatie: onze advocaten zijn gespecialiseerd in advisering over de juridische mogelijkheden omtrent reorganisatie, zoals zijwegen bij het laten vallen van functiegroepen en toepassing van het afspiegelingsbeginsel.
 • Zwangerschapsverlof: na advisering weet u precies wat de juridische en sociale rechten en plichten van werknemer en werkgever bij zwangerschapsverlof zijn. Wij nemen in ons advies ook altijd mogelijke situaties na het verlof mee, zoals kolfrecht, de aanpassing van de arbeidsduur en doorbetaling bij ziekte.
 • Ontslag: tijdens een ontslagprocedure waarin beide partijen een andere mening toegedaan zijn, komen we op voor uw belangen.

Arbeidsrecht advocaat voor werkgevers en ondernemers

Als arbeidsrechtsadvocaten adviseren en ontzorgen wij u als werkgever of ondernemer onder meer bij:

 • Het opstellen van arbeidsovereenkomsten
 • Ontbinding of opzegging van arbeidsovereenkomsten
 • Aanzegging van arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd
 • Ontslag of collectief ontslag
 • Opzegtermijnen
 • Billijke vergoeding en transitievergoeding
 • Arbeidsreglementen
 • Arbeidsvoorwaarden
 • CAO
 • Relatiebeding en concurrentiebeding
 • Wet Werk en Zekerheid
 • Arbeidsongeschiktheid
 • Ontslag op staande voet

Ondernemersborrel met onze advocaten

Heeft u vragen over arbeidsovereenkomsten, ontslag, een niet-functionerende werknemer of andere zaken rond arbeidsrecht? U bent welkom om uw vragen te stellen tijdens onze ondernemersborrel: elke vierde donderdag van de maand van 17:00 tot 18:00 uur op ons kantoor in Eindhoven. Wij praten u tijdens deze informele bijeenkomsten ook bij over actuele ontwikkelingen in arbeidsrecht. Lees alles over onze ondernemersborrel.

Ondernemersborrel  Liever persoonlijk advies

Arbeidsrecht specialist: hoe herkent u een expert?

 • Een goede advocaat arbeidsrecht heeft standaardtarieven en procedures voor de meest voorkomende juridische zaken zoals ontbinding of opzegging van een dienstverband, het opstellen van een vaststellingsovereenkomst of het nakijken van een arbeidsovereenkomst.
 • Een juridisch sterke advocaat is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de regels voor arbeidsovereenkomsten. De overheid wijzigt deze vaak. Zo is een proeftijd van een maand bij een arbeidsovereenkomst van een half jaar bijvoorbeeld niet meer toegestaan en heeft elke medewerker die langer dan twee jaar in dienst is geweest recht op een transitievergoeding bij ontslag.
 • Een goede arbeidsrecht specialist is een strategisch partner: beide partijen worden met respect behandeld en hij kijkt ook naar de lange termijn, zodat er zowel aan de kant van de werkgever als medewerker geen imagoschade ontstaat.
 • Een expert weet wanneer het overlegstadium voorbij is en het tijd is voor actie. Juridische stappen zijn soms eenvoudig te zetten binnen gestelde termijnen, maar erg ingewikkeld wanneer deze overschreden worden. Zeker bij tijdelijke contracten, ontslag op staande voet en (dreigende) ziekte is het credo dus echt: beter voorkomen dan genezen. Bij een goed advocatenkantoor kunt u bij geschillen op de werkvloer dan ook snel terecht voor een adviesgesprek.

Claassen Advocaten: het advocatenkantoor voor uw case?

Twijfelt u nog hoe u kunt profiteren van de inzet van een arbeidsrecht specialist? En of de kosten de opbrengsten waard zijn? Voor standaard juridische procedures zoals arbeidsovereenkomsten en procedures omtrent ontslag en ziekte hanteren wij vaste prijzen. Is uw situatie complexer, of wilt u persoonlijk advies? Dan kunt u vrijblijvend contact met ons advocatenkantoor opnemen voor een eerlijk adviesgesprek over de mogelijkheden en kosten in uw situatie. Ons werkgebied strekt zich uit in een straal van 30 km. rondom Eindhoven, met klanten uit zowel America, Boxtel als Reusel. Maar ook buiten deze regio geven wij graag advies. Want dat is waar Claassen Advocaten voor staat: gewoon betrokken.

Wij maken hierbij bij elke zaak optimaal gebruik van onze vakkennis, die is gebaseerd op ruim 50 jaar ervaring en die met zorg wordt overgedragen binnen onze expertteams. Om een zeer vakkundig advocatenkantoor in arbeidsrecht te blijven, werken we binnen elk vakgebied op basis van best-practice, aangevuld met moderne inzichten. Onze hoge eisen op het gebied van kwaliteit zijn gevalideerd door ons lidmaatschap van de specialistenvereniging van arbeidsrecht advocaten; een door de Orde van Advocaten erkende specialistenvereniging met strenge toelatingseisen.

Leg uw vraag aan ons voor

Wij geven binnen 1 werkdag reactie

Neem contact op

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08:45 -17:15
Openingstijden gedurende Coronacrisis

Bezoekadres

Vondellaan 12
5611 NX Eindhoven
Route

Claassen Advocaten