VOLWASSEN SCHEIDEN

Als één op de drie stellen gaat scheiden, is dat welbeschouwd niets bijzonders. Zoveel mensen overkomt het.

VOLWASSEN SCHEIDEN

Dat is alle reden om scheiden niet te problematiseren, maar aandacht te vragen voor goed  scheiden. Dat kan door volwassen mensen de ruimte te geven om in een volwassen gesprek tot afspraken te komen om op een goede manier uit elkaar te gaan. Dat pleit ervoor om te scheiden via mediation.

Het is voor kinderen een schok als ouders gaan scheiden en ouders voelen zich daar vaak schuldig over. Als er minderjarige kinderen zijn is het ouderschapsplan een hoofdthema in de mediation. Het is een belofte van ouders aan hun kinderen: zo gaan wij ons na de scheiding tegenover jullie gedragen.

Daarom starten wij de mediation met het maken van een ouderschapsplan in gesprek met een pedagoog – mediator. Zij praat met ouders over hun scheiding, de communicatie tussen beiden en over de inhoud van het plan. Zij praat ook met de kinderen en betrekt ze in het maken van een ouderschapsplan door middel van het inventariseren van hun wensen. Daarnaast kunnen zij met hun vragen en tips bij haar terecht.

Daarna wordt het gesprek voortgezet met een advocaat – mediator die het maken van de zakelijke afspraken begeleidt en die vastlegt in een convenant waar u ook in de toekomst mee vooruit komt. Een duurzaam contract dus dat zo gemaakt is dat u later niet voor verrassingen komt te staan.

Een half jaar na de scheiding nodigen we u nog eens uit om te bespreken hoe het allemaal gaat en of er nog iets moet veranderen aan de gemaakte afspraken en of de zakelijke afspraken zijn uitgevoerd.

Zo ga je op een volwassen manier uit elkaar en je stelt de belangen van de kinderen veilig.

Voor meer informatie bent u welkom op 14 SEPTEMBER A.S. DE DAG VAN DE SCHEIDING

Loop gerust bij ons binnen op die dag.

 

Pedagoog Petra Veenman: https://www.cadencia.nl/

 

 


Blog geschreven door mr. (Charlotte) F.M.L. van Beukering – Michielsen, advocaat mediator bij Claassen Advocaten.

 

 

Het laatste nieuws direct ontvangen?

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen.

Ondernemersborrel

Iedere 4e donderdag, om de maand
(even maand)

17:00 – 18:00 uur
op ons kantoor in Eindhoven

Ontslagspreekuur iedere dinsdag

Vrijblijvend, kosteloos spreekuur voor werknemers

Voor vragen over (dreigend) ontslag en andere arbeidsrechtvragen.
Elke dinsdag 9:30 – 12:30 uur
Op ons kantoor in Eindhoven.

Claassen Advocaten